6 نوع غذا براي حفظ جواني

 

اگر می خواهید جوانی خودتان را حفظ کنید این شش نوع غذا را فراموش نکنید:روغن زيتون،ماست،ماهي،شكلات، آجيل و توت سياه!

 

 

1- روغن زيتون: چهار دهه پيش نتيجه مطالعات محققان 7 كشور به اين نتيجه دست يافت كه چربي هاي اشباع نشده تك ظرفيتي در زيتون به طور بارزي باعث كاهش سرعت ابتلا به بيماريهاي قلبي و سرطان مي شود. اكنون ما ميدانيم كه روغن زيتون داراي پلي فنول ها و آنتي اكسيدانهاي قوي مي باشد كه مانع ابتلا به بيماريهاي مرتبط با سن فرد  مي شود.

 

2- ماست: در دهه 1970 شايع شد  كه تعداد افراد بالاي صد سال در كشور جورجيا بيشتر از ساير كشورها است و گزارشات آن زمان اعلام كرد كه علت اين امر يعني طول عمر زياد خوردن ماست است . غذايي كه در تمام رژيم هاي غذايي مردم جورجيا وجود دارد. در حاليكه به طور مستقيم قدرت معجزه آساي ماست هنوز ثابت نشده بود. ماست منبع غني از كلسيم است كه مانع ابتلا به استئو پروسيز مي شود و كمك موثري در حفظ سلامت دستگاه گوارش است و خطر ابتلا به بيماريهاي گوارشي مرتبط با سن را كاهش مي دهد.

 

3- ماهي: سي سال پيش محققان شروع به مطالعه در مورد علت عدم ابتلاي بوميان آلاسكا به بيماريهاي قلبي كردند. اكنون دانشمندان مي دانند كه علت اين امر مصرف فوق العاده زياد ماهي توسط آنها بوده است. ماهي منبع فراوان از روغن امگا 3 است كه مانع رسوب كلسترول در شريان ها و آريتمي قلبي مي گردد.

 

4- شكلات: در بين مردم كنا از جزيره سان بلاس، دور از سواحل پاناما ، سرعت ابتلا به بيماريهاي قلبي 9 برابر كمتر از مردم خود پاناما مي باشد . و اما دليل؟! مردم كنا نوعي نوشيدني كه سرشار از كاكائو مي باشد به مقدار زياد مصرف مي كنند. كاكائو منبعي غني از فلانوول ها مي باشد كه سلامت عملكرد رگ هاي خوني را حفظ مي كند و در نتيجه خطر ابتلا به فشار خون ، ديابت نوع دو، بيماريهاي كليوي و ديوانگي را كاهش ميدهد.

 

5- آجيل: مطالعات نشان ميدهد كه افرادي كه آجيل مي خورند به طور متوسط 2/5 سال بيشتر عمر مي كنند. آجيل منبع غني از روغن هاي اشباع نشده است و بنابر اين خاصيتي شبيه روغن زيتون دارند. همچنين حاوي مقدار قابل توجهي ويتامين ، مواد معدني و فيتوشيميايي ها مثل آنتي اكسيدان ها مي باشد.

 

 

6- توت سياه: در يك مطالعه برجسته كه در سال 1999 به چاپ رسيد محققان تاثير مصرف توت را در افزايش طول عمر موشهاي آزمايشگاهي نشان دادند. كه اين تاثير د رمورد انسان نيز صدق مي كند. تركيبات موجود در توت التهاب و آسيب هاي احتراقي را تسكين مي دهد همچنين مانع كاهش حافظه و عملكرد مغزي مي شود.

 

 

 

غذاهای برتر برای استخوانهای شما

 

 

در جوانی، استخوان‌های بدن ما قوی هستند، اما به محض اینکه سن بالاتر می‌رود، آنها ضعیف‌تر می‌شوند. در زنان، این فرایند بعد از یائسگی با شتاب صورت می‌گیرد، اما راه‌هایی برای جلوگیری از این فرایند وجود دارد. یکی از بهترین راه‌های دفاع، رژیم غذایی می‌باشد. درست غذا خوردن بیشترین تراکم استخوانی را برای ما فراهم می‌کند و در هر سنی سبب بهبود آن می‌شود.

 

 

شیر بنوشید؟

کلسیم، سنگ زیر بنای استخوان‌های قوی می‌باشد. نیاز روزانه کلسیم افراد زیر 50 سال، 1000 میلیگرم، و نیاز افراد بالای 50 سال، 1200 میلیگرم می‌باشد. بدون شک ستاره منابع کلسیم، شیر است. یک فنجان شیر، چه بدون چربی، کم چرب یا پر چرب، حاوی 300 میلیگرم کلسیم می‌باشد.

 

ماست و پنیر

شیر نمی نوشید؟ یک فنجان ماست به همان اندازه یک فنجان شیر، حاوی کلسیم می‌باشد. 30 گرم پنیر سوئیسی، تقریبا همان مقدار کلسیم را دارد. اگر لاکتوز شیر برای شما قابل تحمل نیست و احساس ناراحتی می‌کنید، خیلی از فراورده‌های لبنی بدون لاکتوز یا دارای لاکتوز کمی می‌باشند، که می‌توانید از آنها استفاده کنید. حذف لاکتوز شیر، هیچ تاثیری در مقدار کلسیم آن ندارد.

 

ساردین

شیر و فراورده‌های لبنی، تنها راه دریافت کلسیم نیستند. یکی از منابع آن، ساردین می‌باشد. تمام آن استخوانهای ماهی کوچک، همه آن چیزهایی را که بدن ما برای ساخت تراکم استخوان نیاز دارد، در خود دارند. خوردن تقریبا 100 گرم کنسرو ساردین، کلسیمی بیشتر از یک فنجان شیر آزاد می‌سازد.

 

کلم چینی

شاید تعجب کنید که بدانید، کلسیم در سبزیجات خاصی فراوان می‌باشد. نصف فنجان کلم چینی، کلسیمی برابر با همان یک فنجان شیر برای بدن فراهم می‌کند. یک فنجان سبزیجات گروه شلغم، 200 میلی گرم کلسیم را در خود دارد. اگر چه اسفناج و کلم برکلی حاوی کلسیم هستند، اما برای اینکه کلسیم آنها برابر با یک فنجان شیر شود، باید خوردن آنها را چندین برابر کنید.

 

غذاهای مقوی

اگر لبنیات، ساردین ها، سبزیجات مصرف نمی کنید، غذاهای مقوی را در رژیم غذایی خود بگنجانید. اینها محصولاتی هستند که به طور طبیعی کلسیم ندارند، اما دارای مقادیر متفاوتی از مواد معدنی ضروری می‌باشند. غذاهای صبحانه‌ای، شروع خوبی هستند. آب پرتقال غنی شده، بیشتر از 240 میلی گرم کلسیم دارد، و هر فنجان از غلات غنی شده بیشتر از 1000 میلی گرم کلسیم را برای بدن فراهم می‌کند.

 

مکمل‌های کلسیم

مکمل ها، راهی آسان برای افزایش میزان کلسیم بدن هستند، اما بعضی گزارش‌ها حاکی از آن هستند که شاید فرد نیازی به آنها نداشته باشد. اگر شما جزء افرادی هستید که کلسیم بدن خود را از طریق غذاها برآورده می‌کنید، هیچ نیازی به این مکمل‌ها ندارید. کارشناسان بر این باور هستند که هیچ فایده‌ای در دریافت بیشتر از 1500 میلیگرم کلسیم در روز وجود ندارد. برای جذب بیشتر مکمل‌های کلسیم، بیشتر از 500 میلیگرم در یک زمان استفاده نکنید. بیشتر مکمل‌های کلسیم باید همراه غذا استفاده شوند. با این وجود، سیترات کلسیم و مالات کلسیم در هر زمانی قابل مصرف هستند.

 

غذاهای حاوی سویا

نصف فنجان توفو (خمیر سویا که سفید و پنیر مانند است) حاوی 258 میلی گرم کلسیم است، اما کلسیم تنها ماده معدنی مورد نیاز استخوان‌ها نیست. مطالعات جدید نشان می‌دهند که مواد شیمیایی گیاهی ایزوفلاون‌ها در غذاهای حاوی سویا، از قبیل توفو به وفور یافت می‌شوند و تاثیری شبیه استروژن روی بدن دارند. بنابراین سویا می‌تواند در جلوگیری از بیماری‌های استخوانی در زنان یائسه مفید واقع شود.

 

ماهی آزاد

ماهی آزاد و دیگر انواع ماهی‌های چرب، مواد مغذی بهبود دهنده استخوان‌ها را در خود جای داده‌اند. آنها نه تنها دارای کلسیم بلکه ویتامین D هستند که می‌تواند در جذب کلسیم موثر باشد. همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 می‌باشند. مکمل‌های روغن ماهی پوکی استخوان را کاهش می‌دهند، یا از پوکی استخوان در زنان پیر جلوگیری می‌کنند.

 

دانه‌ها و مغزها

دانه‌ها و مغزها به چند روش می‌توانند سلامت استخوان را تحکیم ببخشند. بادام، پسته و تخمه آفتابگردان دارای میزان بالای کلسیم هستند. گردو و دانه‌های بزرگ حاوی اسیدهای چرب امگا 3 می‌باشند. بادام زمینی و بادام درختی دارای پتاسیم هستند که از دست دادن کلسیم از طریق ادرار را جلوگیری می‌کند. مغزها همچنین دارای پروتئین و دیگر مواد مغذی می‌باشند که در ساخت استخوان‌های قوی نقش مهمی را بازی می‌کنند.

 

کمتر نمک مصرف کنید

نمک باعث کاهش کلسیم بدن می‌شود. هر چه بیشتر نمک مصرف کنید، کلسیم بیشتری از طریق ادرار دفع می‌شود. اگر مقدار کمتری نمک را در رژیم غذایی خود بگنجانید، بدن کلسیم بیشتری خواهد داشت و به این ترتیب استخوان‌ها قوی‌تر می‌شوند.

 

درخشش خورشید

بسیار خوب، نور خورشید به طور اساسی غذا نیست. اما بهترین منبع یک ماده مغذی است که در تعداد کمی از غذاها یافت می‌شود. زمانی که نور خورشید به بدن می‌تابد، بدن ویتامین D تولید می‌کند. بدون ویتامین D، بدن به طور صحیحی نمی‌تواند کلسیم را جذب کند. اگر چه شیر حاوی ویتامین D است، اما یک فنجان از آن، برای حداکثر جذب کلسیم کافی نمی‌باشد. پزشکان توصیه می‌کنند که اگر در مناطقی زندگی می‌کنیم که تابش خورشید کم می‌باشد، باید از مکمل‌های ویتامین D مصرف کنیم.

 

فعالیت بدنی تحمل وزن

برای بهبود استخوان ها، باید به طور مرتب فعالیت بدنی تحمل وزن را انجام دهید. این فعالیت بدنی شامل هر نوع فعالیتی می‌شود که با استفاده از وزن بدن یا وزن‌های بیرونی باعث کشیدگی ماهیچه‌ها و استخوانها می‌شود. در نتیجه، بدن مواد استخوانی بیشتری را ذخیره می‌سازد، و استخوانها متراکم‌تر می‌شوند. پیاده‌روی سریع، حرکات موزون، تنیس و یوگا از بهترین ورزش‌ها برای استخوان‌ها هستند.

به نقل از سایت www.ashpazonline.com 

 

فواید و مضرات تخم مرغ

تـخـم مـرغ در یـکـی دو دهـه اخـیـر بد در رفته است.کـارشناسان سلامتی معتقدند که برای سلامت قلب مضر اسـت، و خـلاصـه این کــه موضوع بحث و انتقاد بسیاری از مـنـتـقدان مـی بـاشنـد. امـا آیـا بـه راسـتی دوست سفید رنـــگ ( و گاهی قهوه ای) ما برایمان اینقدر مضر است؟ به تـازگی بسـیــاری از سازمانهای بهداشتی به دفاع از فواید تخـم مـرغ پــرداخته اند. پس ما باید کدام یک از حرف ها را قبول کنیم؟ اگر مضر هستند پس چرا مجددا درمورد خواص آنها تبلیغ می شود؟ ● تصور نادرست در مورد تخم مرغ سـابق بر این تصور می شد که تخم مرغ کلسترول خون را افزایش می دهد. و همانطور که می دانـیـد کلســـترول بالا باعث ایجاد سکته قلبی میـشود. زرده تخم مرغ به تنهایی شامل ۵ گرم چربی می باشد که برای متخصصین تغذیه کافی است که ادعا کنند تخم مرغ باعت ایجاد تسدد شراین می شود اسـم تـخـم مـرغ در یـکـی دو دهـه اخـیـر بد در رفته است.کـارشناسان سلامتی معتقدند که برای سلامت قلب مضر اسـت، و خـلاصـه این کــه موضوع بحث و انتقاد بسیاری از مـنـتـقدان مـی بـاشنـد. امـا آیـا بـه راسـتی دوست سفید رنـــگ ( و گاهی قهوه ای) ما برایمان اینقدر مضر است؟ به تـازگی بسـیــاری از سازمانهای بهداشتی به دفاع از فواید تخـم مـرغ پــرداخته اند. پس ما باید کدام یک از حرف ها را قبول کنیم؟ اگر مضر هستند پس چرا مجددا درمورد خواص آنها تبلیغ می شود؟ ● تصور نادرست در مورد تخم مرغ سـابق بر این تصور می شد که تخم مرغ کلسترول خون را افزایش می دهد. و همانطور که می دانـیـد کلســـترول بالا باعث ایجاد سکته قلبی میـشود. زرده تخم مرغ به تنهایی شامل ۵ گرم چربی می باشد که برای متخصصین تغذیه کافی است که ادعا کنند تخم مرغ باعت ایجاد تسدد شراین می شود. یک تصور نادرست دیگر این است که مردم فکر می کنند کلسترول همان چربی است. این امر درست نیست. کلسترول یک ماده مومی شکل است که از نظر ظاهری کمی شبیه به چربی می باشد اما خصوصیات متفاوتی با آن دارد. دانشمندان امروزه به این نتیجه دست پیدا کرده اند که کلسترول در بسیاری از غذاها وجود دارد و کلسترولی که در خون مشاهده می شود با آنچه که قبلا تصور می شد تفاوت های بسیاری دارد. بنابراین برای حل کردن راز تخم مرغ باید مطالبی در مورد کلسترول بدانیم. ● کلسترول پیش از هر چیز باید بدانید که کلسترول لزوما چیز بدی نیست. بدن انسان برای حفظ دیواره سلولی، تجزیه بافت اعصاب و تولید ویتامین D به کلسترول نیاز دارد. ضمنا دو نوع کلسترول وجود دارد: کلسترولی که در غذاها وجود دارد و دیگری کلسترول خون. که هر دو از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند. کلسترول غذایی را می توانید در غذاهایی نظیر: گوشت قرمز، گوشت سفید، غذاهای دریایی، تخم مرغ و لبنیات پیدا کنید. کلسترول نوع دوم ( کلسترول خون) در کبد تولید می شود و با جریان خون به تمام نقاط بدن می رسد. کلسترول خون خود به دو زیر مجموعه تقسیم بندی می شود: لیپو پروتیین های متراکم (HDL) و لیپو پروتیین های کم تراکم (LDL). LDL به این دلیل که به دیواره شریان های خونی می چسبد به عنوان کلسترول بد شناخته می شود. چیزی که واقعا بد است میزان لیپو پروتیین های کم تراکمی است که در خون وجود دارد. مقدار بیش از اندازه آن باعث ایجاد ناراحتی های قلبی می شود. دانشمندان اخیرا به این نتیجه رسیده اند که مصرف غذاهایی که دارای کلسترول هستند میزان کلسترول خون را افزایش نمی دهند. حداقل می توان گفت که تعدادی از کارشناسان با این نظر موافقند ( مثل همیشه عده ای مخالف وجود دارد.) بر اساس یکی از تحقیقاتی که دکتر وندا هاول به همراه همکارانش در دانشگاه آریزونا انجام داده است، در طی یک مطالعه آماری که در طول ۲۵ سال به پایان رسید به این نتیجه رسیده اند که مصرف کلسترولی که در لبنیات وجود دارد به هیچ وجه کلسترول خون را بالا نمی برد. این تحقیق همچنین حاکی از آن است که افرادی که دارای رژیم غذایی کم چربی بوده و حتی روزی ۲ تخم مرغ مصرف می کردند هیچ نشانه ای از افزایش کلسترول در خون آنها مشاهده نشده است. بنابراین چه چیزی باعث افزایش کلسترول خون می شود؟ یکی از تئوری ها بر این اصل استوار است که چربی های اشباع شده عامل افزایش کلسترول می باشند. از سه نوع چربی که وجود دارد ( اشباع شده، اشباع حلقه ای و اشباع نشده) تنها نوع اشباع شده آن باعث افزایش کلسترول و در نتیجه میزان LDL می باشند. تخم مرغ دارای چربی های اشباع نشده می باشد که می تواند میزان کلسترول بد خون را کاهش دهد، به شرط اینکه مصرف آنرا جایگزین غذاهایی با چربی های اشباع شده نمایید. ● غذاهای خوشمزه تخم مرغ یک غذای کاملا مغذی است. فقط از چربی (زرده) و پروتئین (سفیده) تشکیل نشده، بلکه مقادیر بسیار زیادی از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن نیز در آن یافت می شود که از جمله آنها می توان به نکات زیر اشاره کرد... ● ویتامین ها ▪ A: مناسب برای پوست و رشد ▪ D: با تولید کلسیم مقاومت استخوان ها را افزایش می دهد ▪ E: از سلول ها در برابر فرایند اکسایش جلوگیری می کند ▪ B۱: باعث آزاد شدن انرژی موجود در کربوهیدرات ها می شود ▪ B۲: انرژی موجود در چربی ها و پروتئین ها را آزاد می کند ▪ B۶: سوخت و ساز پروتئین در بدن را بهبود می بخشد ▪ B۱۲: در ساختار بافت های عصبی و سلول های خونی نقش مهمی دارد ● مواد معدنی ▪ آهن: در ساخت گلبول های قرمز خون بسیار موثر است ▪ روی: به تعادل آنزیم ها کمک کرده و فرایند بلوغ را تسریع می بخشد ▪ کلسیم: مهمترین ماده معدنی در تقویت استخوان و دندان ▪ ید: ترشح هورمون ها تیروئید را کنترل می کند ▪ سلنیوم: مانند ویتامین E از سلول ها در برابر فرایند اکسایش محافظت می کند ● بهترین نوع پروتئین اگر موارد بالا برای شما کافی نیست باید این را هم اضافه کنیم که در سفیده تخم مرغ انواعی از خالص ترین پروتیین ها وجود دارد. آنقدر مغذی است که دانشمندان زمانی که میخواهند پروتئین سایر غذاها را محاسبه کنند، پروتئین سفیده تخم مرغ را به عنوان استاندارد در نظر می گیرند. "ارزش غذایی" آن (مقیاسی است برای تعیین فایده پروتئین رشد) ۳۹.۷ می باشد. این در حالی است که ارزش غذایی شیر، گوشت و برنج به ترتیب ۸۴.۵ ، ۷۴.۳ ، و ۶۴ می باشد. هر چه ارزش غذایی بالاتر باشد پروتیین بهتر جذب می شود. به همین دلیل است که بدن سازها در رژیم غذایی خود از سفیده تخم مرغ استفاده می کنند. زمانی که شخص، به عنوان نمونه گوشت مصرف می کند، تمام پروتیین آن به طور خالص مصرف نمی شود. پروتئین یک ماده مرکب می باشد. به این دلیل است که کارشناسانی که برای بدن سازها پروتئین مصنوعی می سازند همیشه از سفیده تخم مرغ در فراورده های خود استفاده می کنند. همانطور که مشاهده می کنید هر عدد تخم مرغ معمولی حاوی ۶.۳ گرم پروتئین می باشد. ● چگونه تخم مرغ را بخوریم کارشناسان معتقدند با اینکه تخم مرغ دارای میزان کمی چربی های اشباع شده است بیش از روزی ۲ عدد از آنها را نباید مصرف کرد. زرده تخم مرغ دارای چربی می باشد که اگر چه این چربی ها باعث بالارفتن کلسترول خون نیستند اما اگر بیش از اندازه از آنها مصرف شود مشکلات دیگری را برای فرد ایجاد می کنند. مسمویت از طریق تخم مرغ هر ساله ۵۰۰۰ نفر را به کام مرگ می برد. ۱ تخم مرغ از هر ۱۰۰۰۰ عدد به سالمونلا آلوده است. به همین دلیل شما نباید هیچ گاه آنها را به طور خام مصرف کنید، و یا اینکه در شیر مخلوط کرده و یا به طور خام ببلعید. بهترین روش برای طبخ تخم مرغ بستگی به غذایی که دارد که می خواهید درست کنید. سازمان غذایی آمریکا اعلام می کند که دمای طبخ تخم مرغ نباید بیش از ۲۵۰ درجه فارنهایت باشد. اگر بر روی تخم مرغ قسمت های آبکی و شلی وجود داشته باشند بدین معناست که پخت به طور کامل انجام نشده است. ● به به ، تخم مرغ بنابراین شما با تمام حقایق در مورد این ماده خوراکی و مفید آشنا شدید. زمانی دشمن شما بود اما حالا یکی از دوستان جدا نشدنی شماست که بسیار مغذی بوده و آنقدرها هم که تصور می کردید مضر نیست. حاوی مقادیر زیادی پروتئین بوده و طرز تهیه آن بسیار ساده می باشد و یک غذای طلایی طبیعی است... البته اگر در خوراک آن زیاده روی نکنید.

 به نقل از سایت:

 www.elmiran1.mihanblog. 

اثر غذا وشفای شوید

شوید یکی از سبزیهای  معروف خوراکی است که طبیعت گرم دارد.قسمت مورد استفاده شوید،برگ سبز و میوه(تخم)آن است.خشک کرده برگ سبز شوید قوتش تا 10 سال باقی می ماند.




  چون تخم شویددر جمیع افعال قوی تر از شوید می باشد در مصارف پزشکی و دامپزشکی ترجیح میدهند .که از تخم شوید مصرف نمایند.
  برای تسکین سکسکه،درمان استفراغ اثر شفا بخش دارد.
  برای درمان زخم معده،ورم معده،زخم اثنی عشر،دل مالش،دل ضعفه، صبح و ظهر و شب هر دفعه بعد از غذا،یک قاشق چایخوری تخم شوید تناول نمایید وتا ده روز متوالی ادامه دهید.سپس به مدت چهار یا پنج روز قطع نموده  اگر درد و ناراحتی وجود دارد،ده روز دیگر و بالاخره در کل حدودیک ماه تکرار کنید. زخم معده و اثنی عشر حتی در مواردی که افراد به مدت چند سال مبتلا بوده اند واقعا در مان می شود.به طور کلی مردها اگر بعد از ده روز،فاصله ندهند مهم نیست ولی بانوان بی فاصله تخم شوید را مصرف ننمایند.
   شوید یا تخم شوید اثر نیرو دهنده،هضم کننده غذا، مقوی معده، باد شکن می باشد.
دکتر رجحان استاد نمونه علوم پزشکی تهران


 

 

سیب زمینی غذایی خوب یا بد؟!       

 

سیب زمینی یکی از محصولات مهم غذایی است که در بسیاری از کشورها نقش اساسی انرژی مورد نیاز روزانه مردم را به عهده دارد. مانند هر ماده غذایی دیگری بسته به روش استفاده از آن می‌توان آن را به دوستی برای سلامت تبدیل کرد و یا موجب شد که مصرف آن فقط به سلامت ما آسیب برساند. به هر صورت نقش سیب زمینی در الگوی تغذیه ای مردم بسایر مهم است و این اهمیت موجب می‌شود که برای حفظ فواید آن روش های استفاده درست آن را یاد بگیریم.

 

وقتی سیب زمینی خطرناک می‌شود:

  

آیا سیب زمینی با روش های پختی چون سرخ کردن به خصوص در رستوران ها باز هم همان غذای ارزشمندخواهدبود یا نه سوالی است که متخصصان سال هاست به آن پرداخته اند. سیب زمینی را می‌توان به روش های گوناگونی پخت. استفاده از روش آب پز و حتی کبابی کردن روش های مناسبی است که می‌تواند ارزش تغذیه ای سیب زمینی را حفظ کند و در عین حال از به وجود آمدن مواد مضری مانند آکریلامید در آن جلوگیری کند. سرخ کردن سیب زمینی با افزودن روغن به این سبزی نشاسته ای میزان انرژی آن را به طور قابل ملاحظه ای افزایش می‌دهد. به علاوه, اگر روغن مورداستفاده در سرخ کردن از انواع هیدروژنه (جامد) باشد و یا روغن های مایعی که در فرایند تهیه آنها استانداردهای لازم رعایت نشده, ترکیب حاوی اسیدهای چربی به نام اسیدهای چرب ترانس خواهد بود که وجود آنها در بدن می‌تواند موجب افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب شود و زمینه های حملات قلبی و سکته را در افراد افزایش دهد. به طور کلی دیده شده است افرادی که از روغن های با اسید چرب ترانس بالا استفاده می‌کنند بیشتر به التهابات عروقی و گرفتگی عروق مبتلا می‌شوند. متاسفانه در بسیاری از رستوران ها برای کاهش هزینه های تولید از روغن های نامرغوب استفاده می‌شود که بررسی ها نشان داده اند این روغن ها سرشار از اسیدهای چرب ترانس بوده و می‌توانند زیان بارتر باشند. به علاوه مدت زمان حرارت دیدن و یا دفعات استفاده از روغن برای سرخ کردن مواردی است که کنترل آنها به طور دایمی‌امکان ندارد. یه این دلیل است که برای سرخ کردن های طولانی مدت استفاده می‌شود از روغن های مخصوص سرخ کردن استفاده شود حتی در رستوران هایی که غذاهای اصلی شان سرخ کرده هستند.

 

یکی دیگر از مشکلات اساسی سیب زمینی های سرخ کرده که به "نگرانی اصلی" این دسته از غذاها نیز شهرت یافته اند, ترکیبی به نام آکریلامید است. این ترکیب در غذاهایی که سرشار از کربوهیدرات هستند, در طی سرخ کردن تولید می‌شود. به این ترتیب, سیب زمینی سرخ کرده نیز از این موضوع استثنا نیست جالب است بدانید که آکریلامید به عنوان یک عامل بروز سرطان شناخته شده و توصیه می‌شود که مصرف مواد غذایی را که احتمال وجود این ترکیب در آنها بالاست به حداقل برسانید.

 

منبع: هفته نامه سلامت

به نقل از سایت پارس دایت

 

 

 

 

مفیدترین میوه

در هر یک عدد سیب، دو برابر چای، سه برابر پرتقال و بیش از هشت برابر نسبت به موز آنتی اکسیدان وجود دارد.

 

دانشمندان استرالیایی بعد از تحقیقات همه جانبه و بی شمار به این نتیجه رسیده‌اند که بیشترین میزان مواد مفیدی که نه تنها خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد، بلکه انسان را از ابتلا به بیماری‌های عروقی و قلبی در امان نگاه می‌دارد، در سیب موجود است.

 

به گزارش خبرگزاری «نووستی»، به گفته کارشناسان، سیب به لطف وجود آنتی‌اکسیدان‌های قوی در خود، اثرات مطلوب و مفیدی بر بدن انسان به جای می‌گذارد.

 

در هر سیب دو برابر بیش از چای، سه برابر بیش از پرتقال و بیش از هشت برابر نسبت به موز آنتی‌اکسیدان وجود دارد.

 

پیش از این، دانشمندان آمریکایی ثابت کرده بودند که مصرف همیشگی سیب و آب سیب، از تخریب سلول‌های مغزی که موجب فراموشی خاطر می‌شوند، جلوگیری می‌کند.

 

منبع : سایت تابناک

به نقل از سایت پارس دایت

 

 

مواد غذایی مفید برای قلب

در زير 25 ماده غذايي را که براي جلوگيري از ابتلا به بيماري هاي قلبي مفيدند، نام برده شده است:

 

1- ماهي

ماهي يکي از اصلي ترين و غني ترين منابع چربي امگا 3 است. اين چربي به عنوان محافظ قلب مطرح مي شود و اين اثر را با کاهش التهاب و کاهش لخته شدن خون اعمال مي کند. همچنين چربي امگا 3، ميزان کلسترول خون را تنظيم مي کند.

مصرف ماهي به خصوص ماهي هاي چرب مثل سالمون ، تن و ساردين، به ميزان دو بار در هفته براي حفظ سلامت قلب توصيه شده است.

براي حفظ سلامت قلب مي توانيد ماهي را در فر کباب کرده و به همراه مقداري آب ليمو ميل کنيد.

2- روغن زيتون

روغن زيتون باعث کاهش بيماري هاي قلبي و کاهش چربي هاي بد خون (LDL ) مي شود. اين روغن را براي پخت غذا (نه سرخ کردن) و يا روي سالاد استفاده کنيد.

3- سير

سير خون را تصفيه مي کند، جلوي چسبندگي و لخته شدن خون را مي گيرد و ذخيره خوني کافي را براي قلب فراهم مي کند.

4- سيب

سيب و پرتقال

سيب داراي ماده اي با نام quercetin مي باشد که  جلوي التهاب و لخته شدن خون را مي گيرد. سيب داراي ويتامين ها و فيبر نيز مي باشد. مصرف سيب با بادام يا گردو يک ميان وعده مغذي محسوب مي شود.

5- پرتقال

پرتقال داراي ويتامين C، پتاسيم، فيبر و آنتي اکسيدان مي باشد. نوشيدن 1 تا 2 ليوان آب پرتقال در روز اثر شگفت انگيزي بر روي کاهش فشار خون بالا دارد. همچنين، اين ميوه جلوي تشکيل لخته خون و تصلب شرايين را مي گيرد و کلسترول خون را پايين مي آورد.

6- غلات سبوس دار

اين غلات، ويتامين ها و فيبر مورد نياز براي حفظ سلامت قلب را فراهم مي کنند.

ساندويچي را با نان سبوس دار (مثل سنگک يا بربري يا نان فانتزي سبوس دار) ، مرغ ، گوجه فرنگي و کاهو درست کرده و ميل کنيد.

7-  آب چغندر

خون را تصفيه مي کند و براي بهبود بيماري هاي قلبي استفاده مي شود. اما بر اساس تحقيقات انجام گرفته، نبايد بيشتر از 28 گرم آب چغندر در روز مصرف کرد، زيرا مي تواند براي بدن مضر باشد. بهتر است آب هويج را با آب چغندر مصرف کرد.

8- انار

انار داراي پتاسيم مي باشد. چربي هاي خون را از اکسيده شدن محافظت مي کند و از لخته شدن خون جلوگيري مي کند.

9- آب انگور قرمز تازه

روزانه 1 ليوان آب انگور قرمز تازه مي تواند باعث کاهش فشار خون بالا شود.

سبزيجات و ميوه ها

10- سبزيجات برگ سبز

اين سبزيجات حاوي فولات و ويتامين E مي باشند. سبزيجات برگ سبز در افزايش قدرت حافظه در سن پيري نيز مفيد هستند.

11- گوجه فرنگي

گوجه فرنگي داراي آنتي اکسيدان ليکوپن، ويتامين E ، بتاکاروتن (پيش ساز ويتامين A) و ديگر مواد مغذي است. ليکوپن باعث کاهش خطر بيماري هاي قلبي و کاهش فشار خون بالا مي شود. اين نکته را از فراموش نکنيد که سس گوجه فرنگي و رب گوجه فرنگي به همان ميزان گوجه فرنگي خام، داراي ليکوپن هستد.

12- عناب

داراي پتاسيم و منيزيوم مي باشد. همانطور که مي دانيد، پتاسيم و منيزيوم براي تقويت قلب بسيار مفيدند. عناب از فشار خون بالا نيز جلوگيري مي کند.

13- خيار

خيار حاوي پتاسيم، منيزيوم و فيبر مي باشد و موجب پايين آمدن فشار خون مي شود.

14- سويا

پروتئين سويا از ابتلا به بيماري هاي قلبي جلوگيري مي کند. از طرف ديگر، با خوردن سويا به جاي گوشت، ميزان چربي اشباع دريافتي خود را کم مي کنيد.

15- ملاس (شربت چغندر قند)

داراي املاح آهن و مس مي باشد. براي تقويت قلب و فشار خون بسيار مفيد است.

بادام

16- بادام

بادام و ديگر آجيل ها داراي چربي خوب (HDL)، ويتامين E و ديگر مواد مغذي مي باشند که باعث تنظيم مقدار کلسترول خون مي گردند. همچنين، بادام منبع خوبي از پروتئين و فيبر است.

17- لسيتين

لسيتين براي تقويت قلب مفيد است و جلوي چسبندگي و لخته شدن خون را مي گيرد. بهترين منابع آن عبارتند از سويا و زرده تخم مرغ.

18- رازيانه

رازيانه براي سهولت گردش خون مفيد است.

19- اسفناج

اسفناج غني از آهن مي باشد و براي تقويت قلب و فشار خون مفيد است.

20- آب هويج، کرفس، جعفري و اسفناج

اين مخلوط غني از پتاسيم مي باشد. براي تغذيه عضلات قلب و پايين آمدن فشار خون بالا بسيار مهم و مفيد است.

21- سبوس گندم

جلوي گرفتگي و اسپاسم عضلات قلب را مي گيرد.

22- آب جعفري

آب جعفري خون را تصفيه مي کند، چسبندگي رگ هاي خوني را برطرف مي کند، قابليت ارتجاع رگ هاي خوني را افزايش مي دهد و اکسيژن زيادي را به قلب مي رساند.

23- قارچ درختي (قارچ هايي که در تنه درخت مي رويند)

خون را تصفيه مي کند، چسبندگي در ديواره رگ هاي خوني را از بين مي برد و خون لازم براي قلب و ديگر اعضاي بدن را فراهم مي کند.

جودوسر

24- جو

جو داراي فيبر محلول است. جو باعث کاهش کلسترول و کاهش مقدار چربي هاي بد خون (LDL ) مي شود.

فيبر محلول به حفظ سلامت دستگاه گوارشي نيز کمک مي کند.

25- عسل

عسل غني از آهن، منگنز و مس مي باشد و باعث سهولت در گردش خون مي گردد.

مریم سجادپور -کارشناس تغذیه(www.tebyan.net)

 

 

 

 

 

 

 

تاریخ آخرین بروزرسانی   :  1387-12-24 12:02        برو بالای صفحه نسخه قابل چاپ